top of page

Što je Creator Mode na LinkedInu

Updated: Oct 10, 2022


Creator Mode je opcija koju Linkedin nudi kreatorima sadržaja da se bolje pozicioniraju i budu više vidljivi, učvrste svoju poziciju i osobni brand te postanu thought lideri. Kao što i sam naziv govori, to je značajka namijenjena korisnicima koji kreiraju sadržaj na LinkedInu.


Trebaju li onda svi koji kreiraju sadržaj uključiti Creator Mode?

Pa ne baš. Ovisi zašto kreirati sadržaj i što želite postići kreiranjem sadržaja.


Ja, na primjer, želim povećati svoj broj pratitelja, izgraditi svoju zajednicu i postati prepoznatljiva u našoj regiji po temama o kojima pričam. Za mene je Creator Mode sjajna prilika jer ono što on nudi, sjajno se uklapa u moje ciljeve na LinkedInu.


Pa evo što novo nudi Creator Mode:


- ističe gumb FOLLOW umjesto Connect

- daje vam priliku da upišete 5 tema o kojima pričate na LinkedInu i koje će se onda pojaviti na vašem profilu u obliku hashtaga

- stavlja naglasak na vaš sadržaj i samim time pozicionira vaš profil na više mjesto na mreži

- čini vaš profil vidljivijim kroz sadržaj i teme o kojima pišeteKako je LinkedIn Creator Mode utjecao na moj profil


Otkada sam uključila LinkedIn Creator Mode, moj broj pratitelja tjedno se povećava za 20 osoba (u prosjeku). Ovisno o mojoj aktivnosti u kreiranju sadržaja, broj pratitelja iz tjedna u tjedan varira, s tim da je moj “najbolji” tjedan donio 50 novih pratitelja.


Ukoliko niste sigurni trebate li uključiti Creator Mode, evo nekoliko pitanja koja će vam pomoći da donesete odluku:

1. Kreirate li redovno sadržaj na LinkedInu? Redovno znači na tjednoj bazi.

2. Želite li putem LinkedIna ostvariti neku misiju, okupiti zajednicu ili osvijestiti publiku o nekoj vama važnoj temi, po kojoj želite postati prepoznatljivi? Nebitno radi li se o biznisu i klijentima ili o filantropiji i dobrobiti društva.

3. Želite li okupiti zajednicu istomišljenika,