top of page

Kako napisati dobar post na LinkedInu


Sigurna sam da ste primijetili da postoje bolje i lošiji postovi na LinkedInu. Ne morate ocjenjivati prema broj lajkova i komentara, dovoljno je da osvijestite je li vama neki post zanimljiv ili ne. Naravno, nećemo generalizirati, o mnogočemu ovisi je li post dobar ili ne, ali činjenica je da neke postove nemate snage niti volje čitati, da su neki neprofesionalni, da su neki samo dijeljenje tuđeg sadržaja, da neki provociraju, da su neki pljuvački i negativni i da vam neki autori jednostavno „ne leže“. I to je sasvim ok!

U današnjem blogu ćete naučiti kako napisati dobar post za LinkedIn i bit će vam lakše prepoznati zašto su neki postovi bolji, a neki lošiji.

Catchy prva rečenica

S obzirom na količinu informacija koje kolaju bespućima interneta, znam da ste naišli na bombastičan naslov koji vas je namamio da kliknete na njega. Priznajte! Ako ništa drugo, sigurno ste ga vidjeli u 24 sata! Nije mi namjera prozivati bilo koga, već samo vam skrenuti pažnju na ono što privlači pažnju – naslov!

Možete gledati na svaki vaš post kao na mali članak, stoga mu dajte i neki zanimljiv naslov! Ta catchy prva rečenica je zapravo naslov vašeg posta i najava onoga o čemu u postu pišete, pa zašto se ne poigrati riječima i privući pažnju publike?

Evo nekoliko primjera:

5 savjeta kako pobijediti depresiju

Divno je surađivati s klijentima, pogotovo ovakvima

Kako sam se uspjela bolje organizirati

Majo, kako da postignem bolju vidljivost na LinkedInu?

Evo što trebate znati prije nego počnete vlastiti biznis

U potrazi sam za poslom i trebam vašu pomoć!

3 aplikacije koje su mi promijenile život

Razbijte tekst u paragrafe da je publici lakše čitati

Jedan od onih sadržaja koji preskrolate su sigurno i plahte teksta koje ne izgledaju nimalo motivirajuće! Dobro, možda niste kao ja, ali zapitajte se motivira li vas više čitanje teksta koji je prelomljen u manje cjeline ili čitanje čitabe napisane preko cijele stranice.

Većina ljudi će se obeshrabriti kada vidi tekst napisan u jednoj cjelini i neće se ni potruditi započeti s čitanjem. Sjetite se svojih prvih knjiga koje ste čitali kao početnik i shvatit ćete da su one imale malo teksta, a više slika, i da je da taj tekst bio razbijen u male cjeline. To je upravo iz razloga da vam bude lakše „probaviti“ tekst!

Ista stvar je i na LinkedInu. Razbijte tekst u manje paragrafe, dodajte natuknice ili bullete, malo emojia i učinite svoj sadržaj lakše „probavljivim“.

Dodajte neki call to action

Ako niste poduzetnik ili ako se ne bavite prodajom i mar